Close

Esküvői fotózás

“csak veled teljes az élet”
(Boda István)

Talán az esküvő az az alkalom, amihez a legtöbben profi fotóst hívnak. A nagy nap élő emlékeit egy idő után leginkább fényképek nézegetésével tudjuk visszaidézni, legyenek akár albumban, akár digitálisan megőrizve. Ebben szeretnék segíteni munkámmal, hogy minél több pillanat méltó módon megmaradjon – képek formájában. 🙂

Egyedi, hogy ki milyen esküvőt szeretne rendezni, ugyanígy az is roppant változó, hogy ki, mit szeretne megörökítve látni. Az alábbi árlistában felsorolom, hogy milyen esküvőhöz kapcsolódó fotózásokat vállalok. A lista végén extra szolgáltatásokat sorakoztatok fel. Lentebb részletesebben is írok ezekről.
Az árak tájékoztató jellegűek, egyéni igények alapján (pl.: kicsi, nagy esküvő, eseménydúsabb, intimebb) valamelyest változhatnak.

  • Esküvői készülődés (smink, haj, öltöztetés, leánykérés): 30 e Ft
  • Polgári és egyházi szertartás fotózása (+csoportképek): 55 e Ft; egy szertartás esetén 40 e ft.
  • Kreatív fotózás (1,5-2 óra): 45 e Ft
  • Esküvői vacsora (este 10-ig, helyszín, násznép, vacsora ideje alatt zajló események fotózása): 35 e Ft
  • Éjszakai buli eseményeinek fotózása: 35 e Ft (hajnali 1-ig, utána minden megkezdett óra +10 e Ft)
  • Jegyesfotózás: 1-1,5 óra, külső vagy belső helyszínen (lehetőleg Budapest területén belül, de ez rugalmas), melynek ára 35 e Ft. (A jegyes fotókból igény esetén slide-show-t készítek, amit a lagzin már lehet vetíteni, ha a jegyesfotózás minimum 2 héttel megelőzi az esküvőt.)
  • Fotósarok a lagzi helyszínén (digitális képekkel): 40 e Ft (helyben nyomtatott papírképekkel: + 15 e Ft, 100 db-ig, 100 db felett 100 Ft/kép)
  • Másod-fotós: (2 szemszögből, 2 sorozat) 80 e Ft
  • Fotós segéd: ingyenes! (Az adott esküvő sajátosságai alapján én ítélem meg, hogy szükség van-e rá és ha igen, biztosítom).

A fenti valamennyi fotózás megrendelése esetén összesen 300-400 kép kerül átadásra. A jegyes, kreatív fotózáson és szertartáson készült képeket magas minőségű retusálással, a többi közül a közeli (portrékat) szintén retusálva, a maradékot szerkesztve adom át digitálisan. Az esküvőt követő 10 munkanapon belül kerülnek átadásra képek.

Amennyiben a fenti csomag egésze kerül megrendelésre, nem számolok fel kiszállási díjat és AJÁNDÉK fotókönyvet készítek.
Amennyiben nem a teljes csomagot kerül megrendelésre, a kiszállási díj 80 ft/km (Bp. 18. kerületből).

Fotókönyv szerkesztési díja 10000 Ft. A nyomtatása, kivitelezése megállapodás szerinti nyomdában (az ára mérettől és nyomdától függően kb. 4000 ft-20000 ft változik).
Papírképek ügyintézésért nem számolok fel plusz díjat, csak az anyagköltséget és a postaköltséget.

RÉSZLETEK:

Jegyesfotózás:

Hétköznapi ruhában, egy kiszemelt helyszínen fotózunk egy romantikus sorozatot. A jegyesfotózás remek alkalom arra, hogy a pár megszokja a fotózást,  feloldódjon a fényképezőgép előtt, de jó lehet arra is, hogy az elkészült képek a meghívóra kerüljenek, vagy esetleg a lagzin slide-showként vetítsék le. (Utóbbi esetben az esküvő előtt legalább két héttel érdemes megejteni.) A helyszín lehet szabadtéren, bérelt stúdióban, vagy bármilyen helyszínen, ami szimpatikus, esetleg emlékezetes az ifjú párnak.
A jegyesfotókat magas minőségben retusálom, minimum 30 kép kerül átadásra digitális formában.

Kreatív fotózás:
Ez a kedvencem az esküvői fotózásból, mert itt (a jegyesfotózáshoz hasonlóan) a párral közösen alkotunk. Lehet beállított és spontán fotókat is készíteni; hozok én is és a pár is ötleteket, amelyeket mind kipróbálhatunk – immár ünneplőbe öltöztetett szívvel és megjelenéssel. 🙂
A helyszín lehet kinti, vagy benti, igény esetén mindkettő. Fontos, hogy a kreatív fotózásra minimum 1-1,5 órát szánjunk (ha van idő, kedv, lehet több is)!
A benti helyszínek kiválasztásánál érdeklődni kell, hogy van-e díja a fotózás engedélyezésének. Az engedélyek és a stúdió bérlésének díját nem tartalmazza az alapár.
A kreatív fotókat magas minőségben retusálom, erről a részről is minimum 30 kép kerül átadásra digitális formában.
Igény esetén, a kreatív képeket készíthetjük az esküvő előtti napon is!

Szertartások:
Ez a rész az esküvők koronája, legfontosabb része. Ekkor a párnak már csak egymásra kell figyelnie és az igen kimondására. 🙂 Nem kommunikálunk már, hanem csendesen követem az eseményeket és rögzítem a legszebb és legfontosabb pillanatokat. Általában a szertartások után kerül sor a csoportképek elkészítésére. Itt lehetőség van a teljes csoporton kívül kisebb csoportokba is összeállni (menyasszony/vőlegény családja, barátok, kollégák, gyerekvendégek, stb).
A szertartásokon készült közeli képeket szintén magas minőségben retusálva adom át, a többit szerkesztve. (Különbségről írok e lap alján.)

Esküvői készülődés:
A készülődés vidám, izgatott és olykor megható pillanatait örökítem meg. (Érdemes arra gondolni a készülődős képek megrendelésekor, hogy vajon belefér-e az időbe, hogy a menyasszonyt és a vőlegényt egymás után, közeli helyszínen öltöztessék.)

Esküvői vacsora / lagzi:
Ezt a részt árlistában ketté vettem idő szerint. A fotós szemszögéből a lényeg mindkét résznél az események hangulatos lekövetése és a násznépről is minél több jó fotó készítése.
Igény esetén és ha van rá idő, készíthetjük itt is csoportképeket, illetve a vendégek közül kis csoportokat, családokat is szívesen fotózok még. (Ennek vicces változata lehet a fotósarok, melyről lentebb írok).
A lagzin készült képek közül a közelieket szintén magas minőségben retusálva adom át, a többit szerkesztve. (Különbségről írok e lap alján.)

Fotósarok:
A fotósarok egy olyan plusz szolgáltatás, ami javarészt a násznépnek kedvez, így a lagzi egyik programpontja, kiegészítője is lehet. A vacsora helyszínén, egy félreeső részen felállítunk egy paravánt, szükség esetén néhány lámpát a fotózáshoz. Vicces kellékeket biztosítunk, amikkel pózolhatnak a vendégek. A képek sorsa kétféle lehet: a többi esküvői képpel együtt, utómunkázva adom át, vagy a helyszínen biztosítunk nyomtatást fotópapírra.  Így a vendégek magukkal vihetnek egy példányt – remek emlék.
Helyben nyomtatás esetén is átadom digitálisan ezeket a képeket.

Másod-fotós:
Erre akkor lehet szükség, ha nagy létszámú a lakodalom és igény van arra, hogy a násznép javáról legyen megörökítve kép. Másik ok szokott lenni, ha szeretnék, hogy két szemszögből, két látásmóddal, két fotós örökítse meg az eseményeket. Harmadik ok pedig az lehet, hogyha a fotósarkot kérnek, de nem külön programpontként, hanem a lagzi egyéb eseményeivel párhuzamosan. Ilyenkor két fotósra van szükség.
A fent feltüntetett ár változhat, ha csak az esküvő egy részére kérnek rendelkezésre állást a másod-fotóstól, vagy épp 14 órás rendelkezésre állásra van szükség.

Arcfestés:
Jó meglepetés lehet a násznép apróságai számára, ha ajándék arcfestés/csillámtetoválást kapnak a lagzin. 😉
Remek arcfestőt tudok magammal vinni esküvőkre. Gyakorlottan, jó minőségű alapanyagokkal dolgozik. A gyerekek létszámától, illetve a készenléti időtől függ e szolgáltatás ára. A minimum díj 10 000 Ft/óra, 1 órába kb. 8-10 gyerek fér bele, a választott mintáktól függően.

Végül, de nem utolsó sorban pár szó a képkidolgozásról:

Amint fentebb írtam, a jegyes, kreatív és közeli képeket magas minőségben retusálom, a többit szükség esetén feljavítom, szerkesztem. A különbség az, hogy a képszerkesztés esetén színeket, fényeket, kompozíciót javítom/fokozom az utómunka során (színhelyesség, világításkorrekció, vágás), míg a retusálás egy jóval alaposabb, hosszadalmasabb és látványosabb képfeldogozást jelent: javítok bőrhibákat, tekintetet emelek ki, igény esetén színhangulatokat teremtek, stb. (Ennek a mértékét megbeszéljük, mert van aki a natúrabb ábrázolást részesíti előnyben, s van aki egy profi fotótól magazinosabb megjelenést vár.)

A képeket végleges átadás előtt átnézzük és a különböző kérések szerint még alakítom őket. Fekete-fehér sorozatot is szívesen készítek a kedvenc képekből (felár nélkül), illetve egy képeslapként is küldhető montázst készítek ajándékba.